Even lekker op vakantie is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Als u extra begeleiding of zorg nodig heeft komt hier wat meer bij kijken.

Mogelijkheden

Landal GreenParks biedt veschillende mogelijkheden voor gasten met een beperking.

Zorg en dienstverlening op uw vakantieadres

Voor gasten die extra begeleiding en zorg nodig hebben heeft Landal GreenParks een samenwerkingsverband afgesloten met Comfortzorg, één van de beste en ervaren organisaties op het gebied van kwaliteitszorg op vakantieadressen. Via Comfortzorg kunt u op al onze Nederlandse parken rekenen op de zorg en hulpmiddelen die u thuis ook krijgt.

De gewenste verpleging, verzorging en vraag naar hulpmiddelen wordt in telefonisch overleg met u geregeld en vastgelegd. Via een heldere schriftelijke bevestiging van de gemaakte afspraken weet u zeker dat u op het park van uw keuze zonder zorgen van uw vakantie kunt gaan genieten. Begeleiders kunnen een aantal uur weg, terwijl de zorg professioneel wordt overgenomen.

Tevens kunnen er hulpmiddelen op het vakantieadres worden geregeld. Hierbij kan gedacht worden aan een hooglaagbed, een toiletverhoger of een rolstoel. Zelfs het gebruikmaken van ambulante alarmering behoort tot de mogelijkheden. Kortom, wat thuis mogelijk is kan ook op uw vakantieadres worden geregeld.

Reservering bungalow

U reserveert uw accommodatie bij Landal GreenParks via tel. 0900-8842 (€ 1 per gesprek) Indien van toepassing geeft u aan Comfortzorg in te willen schakelen. De medewerker kan dan met u de meest geschikte accommodatie op het park van uw keuze selecteren. Heeft u specifieke wensen met betrekking tot de aanpassing van de bungalow, dan kunt u zich vooraf informeren via onze pagina speciale bungalows/MIVA.

Reservering Comfortzorg

Bij behoefte aan zorg op maat neemt u vervolgens zelf contact op met Comfortzorg. Vul hiervoor het aanvraagformulier in of neem telefonisch contact op via tel. 0900-234 1234 (€ 0,20 per gesprek met een maximum van € 10). Houd naam en telefoonnummer van uw zorginstelling bij de hand. Comfortzorg inventariseert uw zorg- en/of hulpmiddelenvraag. In een zogenaamd vakantieplan wordt door Comfortzorg alles vastgelegd qua zorg, dienstverlening en hulpmiddelen tijdens uw verblijf bij Landal GreenParks. Ook de financiële afwikkeling van de zorg wordt via Comfortzorg geregeld..

Direct naar het aanvraagformulier

Voor alle zekerheid, mocht er onverhoopt niet aan uw zorgvraag voldaan kunnen worden, dan kunt u uw accommodatie binnen veertien dagen kostenloos annuleren. Voor vragen tijdens het verblijf over de zorg en eventuele aanvullende dienstverlening kunt u 24 uur per dag de zorgcentrale van Comfortzorg bereiken via tel. 0900-234 1234.

Reservering hulpmiddelen

Door landelijke afspraken kan Comfortzorg alle benodigde hulpmiddelen leveren. Op de site van Comfortzorg kunt u een overzicht vinden van een groot deel van het assortiment.

Aangepaste accommodaties/MIVA

Landal GreenParks beschikt over diverse aangepaste woningen op een groot aantal parken. De mate van aanpassing verschilt sterk. Controleer daarom vooraf al of de aanwezige aanpassingen voldoen aan uw wensen. Per woning vindt u een omschrijving van de aanpassingen. Voor deze bungalows hoeft u geen voorkeurkosten te betalen.

Visionvilla

De Visionvilla is de vakantiewoning op Landal Landgoed ‘t Loo en Landal Hoog Vaals, geschikt voor gasten met een visuele beperking. Op het eerste gezicht lijkt de woning weinig te verschillen van de andere bungalows. Toch is voor mensen met een visuele beperking het verschil wel groot. Er zijn veel aanpassingen gemaakt; met name in en rondom de bungalow, maar ook bij de receptie, de horeca en het zwembad.

Bungalows geschikt voor mensen met astma/COPD

Op basis van de richtlijnen van het Astma Fonds heeft Landal GreenParks op een groot aantal parken speciaal voor mensen met astma/COPD aangepaste bungalows en appartementen ingericht. Dit houdt in dat de bungalows voorzien zijn van gladde muren, gladde/harde vloerbedekking, geen open haard of gashaard, synthetisch beddengoed,
rook- en huisdiervrij en soms rolgordijnen.

Daarnaast volgt de schoonmaakdienst speciale instructies. Klik hier voor een overzicht van de parken met astma/COPD-vriendelijke bungalows. Voor deze bungalows hoeft u geen voorkeurkosten te betalen.

Even lekker op vakantie en weg uit de dagelijkse sleur. Voor dialysepatiënten niet altijd eenvoudig, maar gelukkig wel mogelijk bij Landal GreenParks. Op zes van onze parken wordt in samenwerking met nabijgelegen ziekenhuizen vakantiedialyse aangeboden.

Landal Orveltermarke

Landal Orveltermarke biedt in samenwerking met het Scheper Ziekenhuis in Emmen en Beter Thuis Wonen Thuiszorg meerdere mogelijkheden voor dialyse aan, zelfs in uw eigen accommodatie. Daarnaast kunt u ook naar het Scheper Ziekenhuis, op 20 minuten rijden van het park. Het ziekenhuis heeft een compleet vernieuwd dialysecentrum met het HKZ-keurmerk waar diverse soorten peritoneaal dialyses en hemodialyses worden aangeboden. Voor meer informatie over de dialysemogelijkheden kunt u contact opnemen met onze zorgpartners. Contactgegevens Beter Thuis Wonen: tel. 0528-341162 (vraag naar de dienstdoende AVT medewerker) of mail naar avt@beter-thuis-wonen.nl. Contactgegevens Scheper Ziekenhuis: tel. 0591-691730 (maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 16.30 uur) of mail naar: secretariaatdialyse@sze.nl.

Landal Aelderholt

Als vakantiegast van Landal Aelderholt kunt u in het in het dialysecentrum in het Scheper Ziekenhuis, Emmen (ca. 17 m.) terecht om een dialysebehandeling te ondergaan. Er worden diverse soorten peritoneaal dialyses (buikspoeling) aangeboden. Tijdens de dialyse kunt u gebruik maken van draadloos internet, televisie kijken of een krant lezen. Voor meer informatie neemt u telefonisch contact op via tel. 0591-691730, maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 16.30 uur of stuur een mail naar secretariaatdialyse@sze.nl.

Landal De Vers

Landal De Vers heeft een samenwerkingsverband met het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis. Hier kunnen dialyse patiënten heen om hun behandelingen te krijgen, tijdens hun verblijf bij Landal De Vers. Het CMZ heeft twee dialysecentra waar u naartoe kunt, beiden zijn HKZ gecertificeerd. Uw partner mag u tijdens de behandeling vergezellen, alleen tijdens het aan- en afsluiten van de apparatuur wordt hij of zij verzocht in de wachtkamer plaats te nemen. Tijdens uw verblijf kan er gebruik worden gemaakt van radio, tv en internet. Ook staat de roomservice klaar met wat eten en drinken.Combineer uw behandeling bij het CWZ met een verblijf bij Landal De Vers, dan kunt u naast uw behandelingen genieten van een welverdiende vakantie. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de dialyseafdeling van het CWZ via tel. 024- 365 74 90.

Landal Twenhaarsveld

U combineert een vakantie in een van de mooiste plekken van Nederland met een uitstekende verzorging in een ervaren en gekwalificeerd dialysecentrum. Als vakantiegast van Landal Twenhaarsveld in Holten dialyseert u op een aparte vakantie-unit in het Deventer Ziekenhuis. Dit doet u in een ontspannen sfeer en op een afdeling die van een aantal gemakken is voorzien (TV, radio, internet). Het is centraal gelegen en goed bereikbaar, ook per trein en bus. Wilt u gebruik maken van deze dienstverlening: neem dan contact op met het Secretariaat Hemodialyse Deventer Ziekenhuis. Dit kan op maandag t/m vrijdag van 08.00 - 16.00 uur via tel. 0570-64 62 52.

Landal De Bloemert

Als gast van Landal De Bloemert kunt u dialyseren in het Martini Ziekenhuis in Groningen. Hier vindt u een gecertificeerd dialysecentrum met moderne dialyse-apparatuur van Gambro. Tijdens uw dialyse kunt u gebruik maken van televisie en internet en krijgt u een hapje en een drankje aangeboden. Naast hemodialyse kan er, bij spoedgevallen, ook hulp geboden worden voor behandelingen van peritoneale dialyse. Er wordt gewerkt met producten van Baxter en Fresenius. Het ziekenhuis is zowel goed bereikbaar per auto als met het openbaar vervoer. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van de dialyse afdeling Martini Ziekenhuis Groningen, tel. 050-524 54 60.

Landal Amerongse Berg

Als gast van Landal Amerongse Berg kunt u dialyseren in Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. Het ziekenhuis ligt midden op de Veluwe en om die reden ontvangen zij jaarlijks veel dialysepatiënten die hier hun vakantie houden. U krijgt er uitstekende, professionele zorg van een enthousiast team dialyseverpleegkundigen en nefrologen. De moderne dialyseafdeling heeft ruim twintig dialysestations. En omdat u tevens in het voedingsziekenhuis van Nederland verblijft, kunt u gratis gebruikmaken van onze unieke maaltijdservice: geniet van heerlijke gerechten en tussendoortjes van de menukaart, speciaal samengesteld voor dialysepatiënten. Uw medevakantiegangers zijn ook van harte welkom op de dialyseafdeling. Tegen een kleine vergoeding kunnen ook zij een hapje mee-eten en kiezen van de (algemene) menukaart. Vanaf Landal Amerongse Berg bent u binnen een half uur op de dialyseafdeling. Voor meer informatie: website dialyseafdeling Gelderse Vallei, of telefonisch +31-(0)318 43 42 01.

Landal Sluftervallei

Op Landal Sluftervallei kunt u via het Medisch Centrum Alkmaar (MCA) gebruikmaken van het voor dialysepatiënten unieke vakantiedialysecentrum in Oosterend, Texel. Het centrum richt zich op de hemodialysebehandeling voor patiënten wonende op Texel en dialysepatiënten die graag de vakantie hier willen doorbrengen. Tevens bestaat er de mogelijkheden om een ondersteunende functie te vervullen voor peritionaal dialysepatiënten. Het dialysecentrum is het hele jaar geopend en voorzien van de modernste voorzieningen en Fresenius apparatuur. Tijdens het hoogseizoen zes dagen open per week in het laagseizoen drie dagen per week. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de dialyseafdeling van het MCA via tel. 072- 548 28 55.

Landal Salztal Paradies

Op Landal Salztal Paradies kunt u tijdens uw vakantie gebruik maken van het dialysecentrum in Bad Sachsa. Als gast kunt u hier terecht voor flexibele dialyse uren zodat u naast een ontspannen vakantie ook goede medische zorg ontvangt. Met slechts 5 minuten van uw bungalow is het dialysecentrum zeer dichtbij. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van dialysecentrum Bad Sacha.

Op vakantie met een groep

Ook als u met een groep bent, waarvan een aantal mensen niet zelfstandig op reis kunnen maar wel met begeleiding, kunt u bij Landal GreenParks terecht. We hebben diverse parken met bungalows voor 10, 12 of meer personen. Een deel van deze bungalows heeft zelfs al een aantal aanpassingen.

Door de grootte van de bungalows is het voor de begeleiders eenvoudig om de groep in het oog te houden. Op alle parken is het mogelijk een aantal bungalows naast elkaar te huren. Vraag naar de mogelijkheden bij uw reservering of klik hier voor een overzicht.

Veel gestelde vragen

Kijk of het antwoord in de veelgestelde vragen staat. Bekijk ook de top 10.

Kies een rubriek

Bekijk de vragen in: Parken & Campings, Reserveren & Betalen, Aankomst & Verblijf.

Landal GreenParks en haar partners gebruiken cookies om de websites te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de websites relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer informatie

OK
verbergen

Landal GreenParks en haar partners gebruiken cookies om u beter van dienst te zijn. In de cookies wordt ge-anonimiseerd informatie opgeslagen, zodat onze websites acties die u doet kan onthouden en Landal hier op kan anticiperen.

Websiteverbeteringen

We gebruiken Google Analytics met DCM om het verkeer te meten op onze website. Dit geeft ons inzicht hoe bezoekers onze website gebruiken en geeft ons de mogelijkheden om de website te verbeteren en advertenties door te meten. Ook hier kunnen we niet achterhalen wie u bent.

Social Media en Derde Partijen

We maken gebruik van Facebook, AddThis en Google Plus zodat u informatie kunt delen met uw vrienden via sociale media. Deze derde partijen gebruiken cookies om onder andere uw inlogstatus te onthouden, zodat u niet elke keer opnieuw hoeft in te loggen. Ook Video (Youtube) maakt gebruik van dit soort cookies.

Marketing en Targeting

We maken gebruik van marketing/targeting cookies om u op en buiten onze website relevante aanbiedingen te doen voor bijvoorbeeld parken die u tijdens uw bezoek op onze website heeft gezien.